تحقق بیش از ۲۳ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری قبض‌های میلیونی در انتظار مشترکان بد مصرف برق قیمت جدید کوییک پلاس اتوماتیک اعلام شد + جدول (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) ارز ترجیحی شکر حذف شد | گرانی در انتظار شکر؟ فراخوان گمرک برای جاماندگان فعال‌سازی موبایل مسافری توزیع تایر با ارائه ضمانت‌نامه تولیدکنندگان سردرگمی سهامداران در بلاتکلیفی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) طلای ۱۸ عیار در مشهد نسبت به دیروز گرانتر شد + جزئیات (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) نظر کارشناسان بازار‌های مالی درباره وضعیت بازار‌ها با توجه به انتخابات پیش رو + نمودار بانوان مشهدی چگونه می‌توانند وام خوداشتغالی خیاطی دریافت کنند؟ قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال امروز | کاهش اندک حباب سکه (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) واردات تمام مدل‌های آیفون همچنان ممنوع است | آیفون ۱۳ دیگر ترخیص نمی‌شود از رهن ۷۰۰ میلیونی تا اجاره ۲۰ میلیونی آپارتمان در کوی امیرالمومنین مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) آدرس اشتباهی حمایت از تولید | درس‌هایی از تئوری رشد آدام اسمیت ممنوعیت فروش پرواز‌های چارتری لغو شد؟ تعاونی مسکن کارگران به طور جدی در دستور کار است کلاهبرداری ۱۵۰۰ میلیارد ریالی با ترفند پیش فروش خودرو یک بانک خصوصی دیگر تعیین‌تکلیف می‌شود ثبات نسبی بازار ارز با وجود ۷ شوک سیاسی در یک سال اخیر پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) | روند نزولی قیمت در بازار طلا ادامه دارد؟ پیش بینی بورس فردا یکشنبه (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) | آیا بازار سهام صعودی می‌ماند؟ دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی از سایت بانک مرکزی حذف شد توزیع گوشت گرم گوسفندی تنظیم‌بازار در مشهد امروز و فردا هم ادامه دارد (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) بورس سبز، اما کم‌رمق | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) نامه نماینده مردم مشهد در مجلس به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی | حق عائله‌مندی به زنان شاغل پرداخت شود افزایش مصرف برق هم‌زمان با افزایش دمای هوا در کشور
سرخط خبرها

آیا افزایش یارانه نقدی موجب تورم در اقتصاد می شود؟

  • کد خبر: ۱۰۳۹۹۰
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲
آیا افزایش یارانه نقدی موجب تورم در اقتصاد می شود؟
دبیرکل کانون انجمن صنفی کارگران: افزایش نرخ یارانه و آزادسازی قیمت‌ها در صورتی که هدفمند باشد و اقشار ضعیف جامعه شناخته شوند، اقدامی درست است.

طنین همتی|شهرآرانیوز؛ زمزمه افزایش یارانه نقدی در دولت جدید دوباره قوت گرفت، اما بسیاری از منتقدان با این پول‌پاشی دولت در جامعه مخالف‌اند و آن را زمینه‌ساز تورم کنترل‌نشده می‌دانند. در ماه‌های پایانی سال گذشته از حذف ارز ترجیحی و حذف یارانه برخی اقلام مثل نهاده‌های دانی، بنزین، دارو و... سخن گفته شد که موج نگرانی از افزایش افسارگسیخته اقلام ضروری در سال پیش‌رو را به همراه داشت.

درحالی‌که یکی از نمایندگان اتاق کشاورزی در اتاق بازرگانی ایران درباره پرداخت رقم حدود ۳۰۰هزار تومانی این یارانه به هر خانوار گفته بود، برخی کارشناسان درباره ابعاد این طرح و آثار پرداخت نقدی مستقیم به کارت بانکی سرپرست خانوار نظرهای مختلفی مطرح کردند.

کارشناسان معتقدند پرداخت یارانه مستقیم اثر تورمی دارد. در شرایطی که می‌توان با مدیریت و کنترل بازار گوشت و سایر اقلام غذایی و جلوگیری از جولان مافیا و دلالان در این حوزه، قیمت‌ها را کنترل کرد، این اقدام دولت چندان مؤثر نخواهد بود.

هادی ابوی، دبیرکل کانون انجمن صنفی کارگران، درباره اینکه آیا پرداخت یارانه اثر تورمی دارد، می‌گوید: قبل از هر افزایشی در مبلغ یارانه بر شناسایی اقشار ضعیف جامعه تأکید می‌کنیم که نیازمند تجمیع اطلاعات افراد است. دیروز هم دولت آن را تصویب کرد که اقدامی بسیار شایسته است.

به‌گفته این فعال کارگری، اگر یارانه‌ها هدفمند شود، نه‌تنها بار تورمی نخواهد داشت، بلکه ما موافق این افزایش هستیم.

میزان دریافت یارانه به این موضوع بستگی دارد که چه افرادی از چه امکاناتی استفاده می‌کنند و از چه امکاناتی بهره نمی‌برند. برای مثال خانواده‌هایی چند خودرو دارند و از یارانه بنزین استفاده می‌کنند و خانواده‌هایی حتی یک خودرو هم ندارند. ایجاد تعادل در این مسیر هدف اصلی پرداخت یارانه است.

ابوی یادآور شد: در برهه‌ای از زمان، افرادی مثل کارگران روزمزد با دریافت یارانه‌ دیگر تمایلی به کارکردن نداشتند و با همان یارانه خانواده گذران زندگی می‌کردند، اما اکنون فاصله درآمدی افراد جامعه با هزینه آن‌ها زیاد است. اگر یارانه هدفمند باشد، بار تورمی نخواهد داشت.

دبیرکل کانون انجمن صنفی کارگران با اشاره به پرداختی و بیمه کارگران و کارفرمایان گفت: در بحث تعیین افزایش دستمزدها، نرخ تورم موجود هم لحاظ شده است. تاب‌آوری بعضی کارگاه‌ها در افزایش دستمزد سخت است و عمدتا این کارگاه‌ها کمتر از ۱۰ نیرو دارند. بر همین اساس، وزارت کار و تعاون و صمت دو بسته پیشنهادی برای حمایت آن‌ها در نظر گرفته‌اند. دولت نیز تخفیف‌هایی برای بیمه در نظر گرفت. همچنین، موضوع پرداخت وام به این دسته از کارفرمایان مطرح شده است که مجموعه تشکل‌های کارگری موافق این موضوع هستند که به این کارگاه‌ها کمک شود.

به‌گفته این فعال کارگری، ما باید کم‌کم به‌سمتی برویم که دستمزدها بر اساس پیمان‌های دسته‌جمعی تعیین شود. مشاغلی مثل مهندسی کنترل کیفی کارخانجات که با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارند، نباید حداقلی دستمزد بگیرند. بر همین اساس، باید یک نظام‌نامه‌ مزدی در غالب پیمان‌نامه دسته‌جمعی منعقد کنیم تا به‌جای پرداخت مزد منطقه‌ای و توافقی، بیشتر به‌سمت حمایت‌های دسته‌جمعی برویم تا مزد واقعی‌تر شود و فشار بر کارفرماهایی که کارگاه کوچک دارند، کمتر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->